تشکیل سازمان بازرگانی در دستورکار مجلس-راهبرد معاصر
جزئیات و زمان برگزاری مراسم اربعین شهید جمهور و همراهانش قالیباف بعد از مناظره: مشارکت اقتدار ملی ما است جلیلی: نباید روستا را به یک جایی که فقیر و محروم است نگاه کنید پزشکیان: می‌خواهم اخلاق سیاسی را سرلوحه کار خود قرار دهم زاکانی : همسان‌سازی حقوق بازنشستگان را انجام می‌دهیم مشارکت حداکثری در انتخابات ضامن امنیت و استقلال کشور است قالیباف: باید دقت کنیم که در نقشۀ دشمن حرکت نکنیم آخرین مناظره نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری میراحمدی: وزارت کشور برای برگزاری انتخابات آمادگی کامل دارد رهبر انقلاب: مهمترین اثر مشارکت بالا که به آن اصرار داریم سرافرازی جمهوری اسلامی است بررسی شاخص‌های رئیس جمهور تراز در بیانیه گام دوم انقلاب سرلشکر باقری طرح ملی مقابله با ناقلین مهاجم زیستی را ابلاغ کرد زاکانی: حق مردم از خان‌ها و خانچه‌ها باید گرفته شود تبلیغات انتخابات ساعت ۸ صبح پنج‌شنبه به اتمام می‌رسد پورمحمدی: من موافق رییس جمهور نظامی هستم

تشکیل سازمان بازرگانی در دستورکار مجلس

رسیدگی به لایحه ۲ فوریتی تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار در دستورکار اعضای کمیسیون صنایع و معادن قرار دارد.
تاریخ انتشار: ۱۱:۳۹ - ۲۰ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 09
کد خبر: ۱۷۸۹۷۱

به گزارش راهبرد معاصر؛ دستورکار کمیسیون‌های تخصصی مجلس در هفته جاری اعلام شد که رسیدگی به بررسی لایحه دو فوریتی تشکیل سازمان بازرگانی و تنظیم بازار با حضور مسئولان دستگاه‌های اجرایی از وزارتخانه‌های صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و مرکز پژوهش‌های مجلس در دستورکار این هفته اعضای کمسیون صنایع و معادن قرار دارد؛ علاوه بر این به زودی رسیدگی به این لایحه در دستورکار کمیسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی مجلس نیز قرار خواهد گرفت.

 

در ادامه سرنوشت طرح تشکیل وزارت بازرگانی و رفت و برگشت‌های آن و در نهایت ارسال لایحه 2 فوریتی سازمان بازرگانی از سوی دولت به مجلس را می‌خوانید:

 

طرح تشکیل وزارت بازرگانی اولین بار در مجلس دهم به تصویب رسیده بود که در رفت و برگشت‌ها به شورای نگهبان و رفع ایرادات شورا، به عمر مجلس دهم نرسید و به‌نوعی از دستور کار خارج شد.

 

اوایل تابستان سال گذشته مجدداً بحث تشکیل وزارت بازرگانی و تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت در مجلس یازدهم مطرح شد اما پس از کش و قوس‌های فراوان بین مجلس و دولت، تشکیل وزارت بازرگانی کنار گذاشته شد.

 

پس از این بهادری‌جهرمی سخنگوی دولت در سوم بهمن‌ماه سال گذشته اعلام کرد: لایحه‌ای در دولت به‌منظور ایجاد سازمان بازرگانی به تصویب رساندیم که نهایی شده است و با قید فوریت تقدیم مجلس خواهد شد. مجموعه بازرگانی از وزارت صمت و جهاد کشاورزی و سایر دستگاه‌ها جدا و در سازمان بازرگانی مستقر خواهد شد و این امر چون تشکیل سازمان جدید است باید مورد موافقت مجلس قرار گیرد.

 

سخنگوی دولت چهارشنبه (12 بهمن 1401) در جریان نشست خبری‌اش در پاسخ به سؤال خبرنگار حوزه دولت تسنیم درباره جزئیات تشکیل این سازمان و اختیارات آن گفته بود: کلیات تشکیل «سازمان بازرگانی و تنظیم بازار» به تصویب دولت رسیده است؛ این سازمان به‌صورت فرابخشی و زیرمجموعه نهاد ریاست‌جمهوری خواهد بود. بخش‌های مرتبط با تنظیم بازار و بازرگانی از وزارتخانه‌های صمت و جهاد کشاورزی و سایر نهادهای دیگر تجمیع و به این سازمان منتقل خواهد شد.

 

در نهایت این لایحه با قید 2 فوریت تقدیم مجلس شد که در حال حاضر رسیدگی به آن در دستور کار کمسیون ‌های تخصصی مجلس قرار دارد.

 

بنابراین گزارش، حسین گودرزی عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در گفت‌وگو با تسنیم، با اشاره به ارائه لایحه 2 فوریتی تشکیل سازمان بازرگانی از سوی دولت به مجلس، گفت: دولت این لایحه را تقدیم مجلس کرده که باید فوریتی آن در جلسه علنی بررسی و در صورت تصویب لایحه جهت ارزیابی به کمسیون اجتماعی به عنوان کمیسیون تخصصی ارجاع شود.

 

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس درباره تشکیل این سازمان بیان کرد: با تشکیل سازمان بازرگانی مجلس نخواهد توانست بر آن نظارت کافی داشته باشد و همچنین بر اساس آیین نامه داخلی مجلس حق سوال و استیضاح ریاست سازمان‌ها وجود ندارد.

 

گودرزی تاکید کرد: به دلیل اینکه امکان نظارت بیشتر بر وزارتخانه وجود دارد و همچنین اینکه نمایندگان مستقیم وزیر را انتخاب می کنند، گرایش اکثر نمایندگان بیشتر به طرف تشکیل وزارت بازرگانی است؛ البته مجلس و کمسیون اجتماعی به عنوان کمسیون تخصصی آماده شنیدن استدلال‌ مسئولان دولتی به منظور تشکیل سازمان بازرگانی است.

 

عضو کمیسیون اجتماعی بیان کرد: اعضای کمسیون آماده شنیدن نظرات مسئولان دولتی درباره تشکیل این سازمان هستند و پس از آن درباره تشکیل سازمان یا وزارت بازرگانی تصمیم‌گیری می‌کنند./تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده